Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum'daki temaslarının ardından koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BAŞTA İSTANBUL VE BURSA OLMAK ÜZERE ARTIŞ VAR"

"Son 1 haftadır başta İstanbul ve Bursa olmak üzere son bir haftada vaka sayılarında artış eğilimi var." açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı, özellikle bu illerdeki vatandaşların salgına karşı ekstra dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Fahrettin Koca, ziyaret ettiği Erzurum'la ilgili de, bir önceki aya göre vaka sayılarında yüzde 60 düşüş olduğunu söyledi.

FAHRETTİN KOCA, ÜLKE GENELİNDEKİ ARTIŞ EĞİLİMİNE DEĞİNDİ

Rehavete kapılmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Salgına karşı 7 aydır gece gündüz çalışma yapıyoruz. En gelişmiş ülkelerde bile sağlık sistemi kapasitesinin yetersiz olduğunu gördük. Bizim sağlık sistemimiz başarılı bir şekilde mücadele etti. Birkaç haftadır ülke genelinde düşüş yaşadık. 1 haftadan beri İstanbul ve Bursa başta olmak üzere ülke genelinde bir artış eğilimi olduğunu görüyoruz.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı: 45 il sarı kodla alarmda Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı: 45 il sarı kodla alarmda

"TEDBİRLERİMİZİ ALALIM Kİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ NEFES ALSIN"

Vatandaşlardan istirhamım geçen haftalardaki düşüşe güvenerek rehavete kapılmayalım. Kalabalıktan ve yakın temastan uzak duralım. Maskelerimizi çıkarmayalım, ellerimizi sık sık yıkayalım. Bu tedbir bizi sadece koronavirüsten değil grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarından da bizi koruyor. Bizler tedbirimizi alalım ki sağlık çalışanlarımız nefes alabilsin."

kaynak: en son haber