Sinan Ateş'in ablasının paylaşımı yürekleri dağladı Sinan Ateş'in ablasının paylaşımı yürekleri dağladı

z İplik İş Sendikası, Uşak’ta faaliyet gösteren bir firma çalışanlarının sendikaya üye olduktan sonra ücretsiz izne çıkarıldığını belirterek, duruma tepki gösterdi.
Öz İplik İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Uşak Organize Sanayii Bölgesi'nde faaliyet gösteren Balta Orient çalışanları, uluslararası belge ve sözleşmelerin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasaların kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak Öz İplik İş Sendikası’na üye olmuşlardır. İşçilerin sendikaya üye olduğunu öğrenen işveren yetkilileri, fabrikada sendikalaşmanın önüne geçebilmek adına yıllık izin ve kısa çalışma ödeneği alabilme hakkı olan sendikalı işçileri pandemiyi bahane ederek ücretsiz izine çıkardı. Ücretsiz izne çıkarılan işçiler arasında yıllık izninde olan işçiler ve eşiyle birlikte çalışan işçiler de var. Pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneği hakkı olan işçilerin ücretsiz izine çıkarılması kötü niyetin ve işveren yetkililerinin fabrikada sendikalaşmayı engellemek adına çabaladığının en büyük göstergesidir” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Biz Öz İplik İş Sendikası olarak işveren yetkililerine bir yazı göndererek, fabrikada kısa çalışma koşullarına uygun olan işçilerin ücretsiz izine gönderilmesi yerine kısa çalışmaya geçirilmesi yönünde talepte bulunduk. Fabrika yönetimi ise sipariş ve işlerin azaldığını bahane etti. Ancak kısa bir süre sonra fabrika kısa çalışmaya geçti. Sendikal örgütlenme hakkı, çalışma yaşamında vazgeçilmez temel haklardan biridir. Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Balta Orient yetkililerine ise diyalog çağrılarımız devam etmektedir.”