Jandarma Genel Komutanlığı yapan 2 çocuk babası emekli Orgeneral Servet Yörük, bu sabaha karşı ikamet ettiği Kadıköy Fenerbahçe Orduevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığından "selektör" açıklaması İçişleri Bakanlığından "selektör" açıklaması

Yörük, yarın saat 14.30'da Selimiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SERVET YÖRÜK KİMDİR?

Yörük, 1950 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Kara Harp Okulu'ndan 1970 yılında Teğmen rütbesiyle 1971 yılında askerî eğitimi tamamlayarak mezun oldu. 1978 ile 1980 yılları arasında Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı bazı birliklerde görev yaptı ve 1980 yılında Harp Akademileri'nden mezun oldu, kurmay subay olduktan sonra 51. Piyade Tümeni ve 9. Kolordu Komutanlığında çeşitli görevlerde bulundu. 1995 yılında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevine atandı, 1997 yılında ise Tuğgeneral rütbesine etti. Bu rütbede 4. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2001 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerinde bulunan Yörük, 2005 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Genelkurmay Personel Başkanlığı ve tekrar Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerini yürüttü. Korgeneral rütbesi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış ilk komutandır.