Kocaeli'de, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine hatıra ormanı tahsis edildi.

 Hatıra ormanında ilk fidan 2 Nisan'da toprakla buluştu. Ormanlık alanın ekimine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı.
 Ormanlık alan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinleşmesine katkıda bulunmak ve bu kardeşliği dünyaya bir kez daha göstermek amacıyla Kocaeli Başiskele Belediyesi bünyesinde kuruldu.
 Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu konsolosu Zaur Allahverdi-zade, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükak, Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri, belediyeler, Azerbaycan'dan gelen bir heyetle birlikte etkinliğe katıldı.
  Konuşmacılar, bu eylemin iki ülke arasındaki tarihsel bağların bir başka örneği ve dünya için örnek bir adım olduğunu belirttiler. Türkiye'nin, her zaman olduğu gibi Karabağ savaşında Türk kardeşinin yanında olduğunu dünyaya ilan ettiği ve bunun sonucunda Azerbaycan'ın şanlı bir zafer kazandığı vurgulandı.

 Kocaeli'ndeki bu yeşil bölgenin Türkiye'deki kardeş birliğinin bir başka örneği olduğu kaydedildi. Toplam 60.000 metrekare alana sahip kardeş ormana 4.573 farklı ağaç dikilmesi planlanıyor.

Selçuk Bayraktar'dan bölücü teröristlere cevap! Selçuk Bayraktar'dan bölücü teröristlere cevap!