Türkiye, İzmir'de yaşanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Sayıştay raporları depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu.

TBMM'ye sunulan 2019 yılı Sayıştay raporlarına göre, bazı karayollarının yapımında Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uyulmadı. Yurtlarda da durum vahim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 yılın ardından kritik ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 yılın ardından kritik ziyaret!

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; depreme dayanıksız ve elverişsiz binalar, öğrenci yurdu olarak kullanılıyor ve bu binalarda büyük risk var. Bursa Şehir Hastanesi'nde ise sözleşmede yer almasına rağmen deprem izolatörleri bulunmuyor. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin Entegre Sağlık Kampüsü'ne de fore kazık temel sistemi yapılmadı.

YURTLAR RİSK ALTINDA

Sayıştay'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu denetim raporuna göre, bazı öğrenci yurtlarının fiziki ve teknik altyapısının uygunsuz olduğu saptandı. Kullanıma elverişli olmayan binaların faal olduğu, biten kira sözleşmelerinin de yenilendiği belirtildi.

Raporda “Yönetmelikte yurt binaları uzun süreli ve yoğun kullanılan binalar olarak tanımlanmaktadır. Konut ve işyeri binası olarak tasarlanmış binaların yurt olarak kullanılması, can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olacaktır” denildi.