CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tank Palet fabrikasının Katar ortaklı BMC’ye devredilmesine tepki göstermesinin ardından kendisini eleştiren AKP'li Mahir Ünal'a yanıt verdi.

Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Katar’la sıcak ilişki geliştiren iktidarının sözcülerinin hedefi oldu.

Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” dedi. Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkarak fabrikanın orduyu temsil etmediğini öne sürdü.

ÜNAL, BAŞARIR’I HEDEF ALDI

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Katar gerçeğiyle ilgili sözleri üzerine, programın ardından AKP yönetimi de Başarır'ı ve CHP'yi hedef alan sözlerle tartışmaya dahil oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başarır için "Muhaberat artığı", "Esed aşığı" ifadeler kullanıp "Bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum” deyip Başarır'ı özür dilemeye çağırdı.

‘NEREDE SENİN SÖZDE MİLLİLİĞİN?’

Türkiye’yi bekleyen tehlike… Türkiye’yi bekleyen tehlike…

Ali Mahir Başarır ise Ünal’ın sözlerine sert bir karşılık vererek şu ifadeleri kullandı:

“Utanmaz Katar artığı, bu ülkenin tank palet fabrikası Katar’a satılırken neden sustun? Neden bir tepki vermedin? Benim demek istediğim son derece açık ve net. Bu ülkenin şerefli ordusunun tankı, topu, tüfeği başka bir ülkeye peşkeş çekilir mi? Nerede senin sözde milliliğin?”