Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruldu. Bu olayın bir provokasyon olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Rektöre de öğrencilere de buradan çağrı yapıyorum. O kişiyi bulun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemlerde Cumhur İttifakı saflarına katılacağı haberleriyle gündeme gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

"BURADAN ÇAĞRI YAPIYORUM, O KİŞİYİ BULUN"

Görüşme sonrası iki lider kameralar karşısına geçti. Basın toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi soruldu. Bu olayın bir provokasyon olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kutsallarımız bizim için değerlidir. Hepimiz toplumun kutsallarına saygı duymak zorundayız. Orada bir provokasyon var. O kişinin bulunmasını istiyoruz. Rektöre de öğrencilere de buradan çağrı yapıyorum. O kişiyi bulun" ifadelerini kullandı.

"TERÖRİST DEDİLER, TAMAMI SERBEST BIRAKILDI"

Tokat'ta eğitime ara verildi Tokat'ta eğitime ara verildi

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın, çağrısı yapmıştınız. Sayın Cumhurbaşkanı 'Boğaziçili öğrenciler öğrenci mi terörist mi?' dedi, Sayın Bahçeli de 'Başı ezilesi yılanlar' ifadesini kullandı. Boğaziçili öğrencilere terörist ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu: "Bu çocuklara terörist diyorlar. Suç… Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Devleti yöneten, devletin en tepesindeki kişinin ağzından çıkan sözü tartması lazım. 'Terörist' diyor, ne yaptı… Eline silah aldı adam mı dövdü, adam mı öldürdü… Bir yerleri mi taradı. Hayır. Anayasa'nın verdiği hakkı kullanıyor. Bu hakkı kullandı diye bir insan nasıl terörist ilan edilir. Hem suçtur, dava açılırsa tazminat ödemek zorundadırlar. Çocuklarımızı gençlerimizi kazanmak durumundayız. Bakın gençler bazen bizim düşündüğümüzden daha aşırı hareket de yapabilirler. Ama bunları anlayışla karşılamak lazım. 'Terörist' dediler tamamı serbest bırakıldı. Ne oldu şimdi, kaybeden kim? Terörist lafını kullanan. Yazıktır günahtır. Bu çocukları suçlamamak lazım. Çocukları dinlemek lazım. Çocuklarla konuşmak lazım. Bunlar bizim ülkemizin yetiştirdiği çok değerli evlatlar."

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısıyla ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık, işsizlik… Türkiye bu gündemden çıkmak zorundadır. Bunu tartışarak çıkarmak zorundayız. Siyasette ciddi bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bir anayasa tartışması Sayın Erdoğan başlattı. Bu tartışmanın başlaması için var olan anayasaya uymanız gerekli. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı esas mı esas. Mevcut anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız. AYM bir karar veriyor. AYM kararları uygulanmıyor. Kararları nedeniyle suçlu organ haline getiriliyorsa, anayasa teklifine nasıl katılacağız. Uzlaşma ile kabul edilmiş bir anayasaya ihtiyaç var, kabul ediyoruz."