Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans ile katıldığı BM Genel Kurulu Kovid-19'la Mücadele Özel Oturumu'da, "Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu Kovid-19'la Mücadele Özel Oturumu'na video mesaj gönderdi. "Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, "Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Salgının ilk gününden bu yana uluslararası iş birliğine gittik.

Uluslararası toplum, 21'inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıyadır.

Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır.

Dünya aşı üretimi kapsamında gelen haberlere ümit bağlamıştır.

AKP yandaşı Abdurrahman Uzun, Türklük’e hakaret etti AKP yandaşı Abdurrahman Uzun, Türklük’e hakaret etti

Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda şahsım ve milletim adınatebrik ediyorum.

Uluslararası toplum 21. yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya. Hastalığın bir süre daha bizimle olacağının farkındayız.

Bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarı, uluslararası iş birliği ve küresel dayanışmadır."