Türk Hava Yolları yöneticilerinin maaşları ne kadar? Türk Hava Yolları yöneticilerinin maaşları ne kadar?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi toplantısında, Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin adının “Türksoy” olarak değiştirilmesi için önerge verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı 5. Birleşimi, dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclisine, gündemde olan Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin skandal paylaşımına ilişkin bir önerge sunuldu. Sunulan önergede, Çin Büyükelçiliği’nin bulunduğu Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’nin isminin değiştirilmesi önerildi. Caddenin ismi için sunulan önergede, “Türksoy” ismi yer aldı.

SKANDAL ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ OLAYI

Çin’in Ankara Büyükelçiliği, 6 Nisan 2021 tarihinde Doğu Türkistan’daki sistematik soykırım ve asimilasyon politikalarını eleştiren ve Doğu Türkistan halkına destek veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan bir açıklama yaptı. Akşener ve Yavaş, dün on binlerce Doğu Türkistanlının 1990 yılında Barın kentinde katledilmesine tepki olarak Doğu Türkistan’ın acısını paylaşmıştı.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir” ifadelerine yer verilmişti. Çin Büyükelçiliği, Türk siyasileri üstü kapalı bir şekilde tehdit etmiş ve sözde “Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” sözlerini sarf etmişti.

Yaşanan skandalın ardından Çin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Ardından Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlatmıştı.