Diyarbakır'da erkek kardeşi tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen Melek Aslan'ın azmettirici erkek arkadaşı Orhan Vatansever Sakarya'da gözaltına alındı. Şüpheli Orhan Vatansever ifadesinde, "Evlenecektik ama beni aldattı" dediği ortaya çıktı.

Diyarbakır'da erkek kardeşi tarafından silahla vurularak öldürülen 24 yaşındaki Melek Aslan'ın öldürülmesinde azmettirici olduğu ifade edilen eski sevgilisi Orhan Vatansever Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alındı. Vatansever, ifadesinde, Melek Aslan ile ciddi bir ilişki yaşadığını ve evlenmeyi düşündüğünü ancak aldatıldığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Terörle mücadelede azimle çalışıyoruz" İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Terörle mücadelede azimle çalışıyoruz"

Sabah'ın haberine göre, Yenişehir ilçesinde 21 yaşındaki Mustafa Aslan, buluşmak üzere geldiği Diyarbakır'da yaşayan 24 yaşındaki ablası Melek Aslan'ı sokak ortasında 4 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Mustafa Aslan, savcılıkta verdiği ifadesinde Orhan Vatansever'in kendisini aradığını, "Ablan Melek'i tanıyorum. Ablanız kötü yolda. Benim paramı yedi. Ben de sizin evi haczettireceğim. Baban hapse girecek. Ben de biliyorum sizin suçunuz yok ama ben de bu şekilde öcümü alacağım. Ablamın yarı çıplak fotoğraflarını bana attı" şeklinde ifadesi üzerine polis düğmeye bastı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Azmettirici olarak aranan Orhan Vatansever'in yakalanması amacıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, şahsın yaşadığı Sakarya'da Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Vatansever'in yakalanması için "özel ekip" kurdu. 4 kişiden oluşan ekip, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalar sonucu, Orhan Vatansever'in Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kaldığı belirlendi. Yakın çevresinin de alınan ifadesi üzerine Serdivan'da olduğu belirlenen Vatansever'in gözaltına alınması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Masası görevlilerinden oluşan 4 kişilik özel ekip, Sakarya'ya gitti.

Melek Aslan'ın kardeşi

"EVLENECEKTİK AMA BENİ ALDATTI"

Melek Aslan'a hediyeler aldığı, beraber çok gezdiklerini ve epeyce para harcadıklarını da dile getiren Vatansever, öldürülen Melek Aslan ile ciddi bir ilişki yaşadığını ve evlenmeyi düşündüğünü ancak aldatıldığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Aldatılmanın acısını yaşadığını ve bunu hazmedemediğini belirten Vatansever bu nedenle durumu ağabey Mustafa Aslan'a aktardığını, ağabeyine Aslan'a Melek Aslan'ın Diyarbakır'daki adresini de verdiğini, fotoğrafları da aldatılmayı hazmedemediği için gönderdiğini ve ağabeyinin onu öldüreceğini hiçbir zaman düşünmediğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

21 Ekim tarihinde Adıyaman'dan Diyarbakır'a gelen 21 yaşındaki Mustafa Aslan ablası olan 24 yaşındaki Melek Aslan'ı 4 kurşunla öldürmüş ve daha sonra yakalanmıştı. Olay sonrasında ise olayın azmettiren kişinin Melek Aslan'ın eski sevgilisi Orhan Vatansever olduğu ileri sürülmüş ve Vatansever hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Daha önce 2 kez sevgilisi Melek Aslan'ı darbeden ve bu sebeple hakkında işlem başlatılarak uzaklaştırma kararı alınan Orhan Vatansever'in, ayrıldığı sevgilisi Melek Aslan'ın uygunsuz fotoğraflarını ailesine gönderdiği ve kardeşi Mustafa'yı ablasını öldürmesi için tahrik ettiği ortaya çıkmıştı.