Azerbaycan Türk vatandaşları için Azerbaycan'a vize uygulamasının kaldırılmasının Türk turist sayısının artmasında önemli bir etkisi olacağını umuyor. Ülkelerimiz arasındaki turizm ilişkilerinin gelişmesinde karşılıklı turist alışverişini artırmak her iki ülke  için önemlidir. Bu sözleri  Azerbaycan-Türkiye turizm çalışma grubunun 10 Şubat'taki ilk toplantısında konuşan Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nagiyev söylemiş.

Onun sözlerine göre,  Bakü'de normal şartlarda yapılması gereken çalışma grubunun toplantısının pandemi nedeniyle video konferans formatında yapılmış. Ajans başkanı, iki kardeş ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve stratejik ortaklıkta turizmin payı olduğunu ve bu payın artırılması için turizm konusunda ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söylemiş.

2019 yılında Azerbaycan'dan Türkiye'ye 1 milyona yakın, Türkiye'den Azerbaycan'a 200 binin üzerinde turistin geldiğini kaydeden Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizm alanında işbirliğini artırmak için atılacak adımların karşılıklı bilgi alışverişini de içerdiğini söyledi. Yatırımları ve ortak projeleri teşvik etmenin önemini vurguladı.

Kültür ve Turizm Konseyi'nin Azerbaycan'daki Türk Büyükelçiliği'nde faaliyet gösterdiğini söyledi.

"Türk turistler arasında Azerbaycan hakkında farkındalık yaratmak için Türkiye'de Azerbaycan tanıtım ofisi açmak çok önemli" dedi.

Görüşmede ele alınan konularla ilgili yorum yapan Devlet Turizm Ajansı Genelkurmay Başkanı Kanan Gasimov şunları söyledi:

Elbette iki kardeş ülke olarak her alanda olduğu gibi turizm alanında da birlikte çalışıyoruz. Özellikle yeni yatırımlar ve ortak projeler bugün tartışılıyor. Türkiye'nin tecrübesinin Karabağ'daki gelecekteki projelerde kullanılması ve yıllar içinde oluşan yatırım fırsatları konusunda görüş alışverişi var. Aynı zamanda, eğitim programlarının geliştirilmesi, personel eğitimi, ortak projelerin dünya toplumuna sunumu tartışılmaktadır.

Video konferansın gündeminde Azerbaycan ve Türkiye'nin pandemi sırasında turizmin gelişmesi için yaptığı çalışmalar, turizmde karşılıklı yatırım ve ortak projelerin rolü, eğitim ve öğretimde deneyim alışverişi, turizm ve dijitalleşme yer alıyor.

Toplantıda, 2021 yılında Türkiye'de Azerbaycan'ın turizm ofisinin açılması ve uygun destek önlemlerinin alınması olasılığı tartışıldı.

Toplantının gündeminde ayrıca iki ülke arasında güvenlik alanında işbirliği, çeşitli turizm türleri, turizm ve kültürel miras, deneyim ve bilgi alışverişi, ulusal turizm ürünlerinin karşılıklı tanıtımı, turizm kuruluşları ve dernekleri arasında işbirliğinin kurulması yer alıyor. İşbirliği mekanizmalarının rolü, çalışma grubunun ikinci toplantısının yeri ve tarihleri ​​de tartışılmışdır..

Naci Görür’den Hatay açıklaması! Naci Görür’den Hatay açıklaması!

Haberhergün