Askerlik hazırlığında olna ve askere gitmeyi düşünenler ailelerinden ve sevdiklerinden uzak kalacakları için Askerde cep telefonu yasak mı diye internette araştırıyorlar. Öncelikle şunu belirtelim askerde cep telefonu kullanımı artık serbest. Ancak bu serbestliğin de sınırları var. Cep telefonu kullanımı belirli saatlerde serbest. Yani kafanıza göre her istediğinizde cep telefonunuzdan görüşme yapamıyorsunuz. Peki askerde akıllı telefon kullanılır mı? Askerde akıllı telefon serbest mi? İşte askerde cep telefonu kullanım kuralları...

Askerde cep telefonu yasak mı?

2015 yılına askerde cep telefonu kullanımı yasaktı. Ancak şimdi o yazsak kalkmış durumda. 2015 yılında yapılan bir çalışma ile askerlere cep telefonu kullanma hakkı getirildi. Ancak şunu tekrarlamakta fayda var... Cep telefonu kullanımı serbest olması sivil hayattaki gibi bir serbestlik değil. Askerde cep telefonu kullanımı belli kurallara ve şartlara bağlanmış durumda. 

İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç hayatını kaybetti İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç hayatını kaybetti

Askerde akıllı telefon serbest mi?

Binlerce asker adayı askerde akıllı telefon kullanılır mı askerde akıllı telefon serbest mi diye soruyor. Hiç uzatmadan söyleyelim... Evet! Askerde akıllı telefon kullanmak yasak. Askerde kullanmak için kamerası, interneti, mobil interneti olmayan sadece sesli iletişim için kullanılabilecek sıradan bir telefon kullanmalısınız. Askerde akıllı ya da yasaklı telefon kullanırsanız ve yakalanırsanız ceza yiyebilirsiniz. 

Askerde kendi hattımızı kullanabilir miyiz?

Askere gitmeden önce kendi hattınızı kullanabilirsiniz ancak numaranızı Askercell'e taşımak gerekiyor. Askerlere özel GSM hattını kullanabilirsiniz. Bu hat belirli saatler içinde iletişime açılıyor ve belirlenen saatlerde de iletişime kapatılıyor. Yani 08.00 ile 18.00 saatleri arasında hat açık olmuyor. Saat 18.00'de nsonra iletişime açılan hatlar tatil günleri ve bayramlarda ise  gün boyu ulaşıma açık oluyor. Hatlardan sadece belirlenen 7 numara ile iletişime geçebiliyorsunuz.

Askerde cep telefonu kullanma şarları nelerdir?

Sivil hayattaki gibi bir serbestlikle askerde cep telefonu kullanılamaz. Cep telefonu görüşmeleri için göze batmamak adına yatakhanede kullanmak daha yararlı olacaktır.

Askerde kullanılan telefonların özellikleri nasıl olmalı

Öncelikle cep telefonun asla İnternet özelliği olmamalıdır. Herhangi müzik veya film tarzı özellikleri olmamalıdır. Kamerası olmamalı. Kısacası cep telefonun eski tarz telefonlar olmalıdır. Yani sadece arama ve mesajlaşma yapılabilmeli.

Asker telefonu nasıl olmalı?

Şarj süresi uzun olmalı ki sürekli şarja takmak zorunda kalmayın

Çekim gücü yüksek olsun ki askerlik görevini yapacağınız noktada rahat çeksin

Darbelere dayanıklı olmalı. Çünkü çabuk kırılıp bozulabilir.

Fiyatı ucuz olmalı.

Ayrıca akıllı telefon özelliklerine sahip olmamalı.