2015'TE TBMM'YE GİRDİ

Berat Albayrak, 2004 yılında o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evlendi. 2015'te AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilerek olarak TBMM'ye girdi. 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Albayrak; 64, 65 ve 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

MİLLİ ENERJİ VE MADEN STRATEJİ BELGESİ HAZIRLADI

Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı.

MİLLİ ENERJİ DEVRİMİ!

Doğalgaz arz güvenliği için Türkiye’nin ilk FSRU (Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) projesi, yerli fabrika ve AR-GE şartlı 1000’er MW’lık dünyanın en büyük güneş ve rüzgar enerjisi santralleri ihalesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj gemisinin hizmete alınması, 1 milyon metre kara sondajı hamlesi, Ulusal Bor Stratejisi gibi enerji ve maden alanında dünyaya örnek olacak birçok proje hayata geçirildi. 2015-18 yılları arasında Türkiye'nin enerji kurulu gücü artış gösterdi.

ENERJİ BAKANLIĞI DÖNEMİNDE AKKUYU'NUN TEMELİ ATILDI

Rusya ile Türkiye'nin ilk nükleer santralı Mersin Akkuyu için temel atıldı, çalışmalara başlandı.

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ'NİN TEMELİ ATILDI

Albayrak, Karadeniz'deki bulunan, 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin Milli Enerji Hamlesi'nin meyvesi olduğunu söylemişti.

'RABBİM BULDURACAK OLMASA ARATMAZDI'

Berat Albayrak 2018'de yapılan seçimlerin ardından Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmesiyle birlikte 10 Temmuz 2018'de tanıtılan ilk kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı. Eskiden Başbakanlık'a bağlı bulunan Hazine Müsteşarlığı bu bakanlığa bağlandı.

Berat Albayrak'ı görev geldikten kısa süre sonra Merkez Bankası'nın faiz artırma beklentilerini karşılamaması ve ABD ile yaşanan Pastör Andrew Brunson gerilimiyle birlikte Ağustos 2018'de Dolar/TL kuru 7.24 seviyesine yükselerek rekor kırdı. Ardından gelen yüksek faiz artırımı ve rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla dolar 5 TL seviyelerine geriledi.

OVP YERİNE YEP'İ GETİRDİ

Albayrak, 2018 yılında Türkiye ekonomisinin yol haritasını oluşturan Orta Vadeli Programı'n (OVP) ismini Yeni Ekonomi Programı olarak değiştirdi. 2019-2021 yıllarını kapsayan 3 yıllık programın ana mesajları dengelenme, disiplin ve değişim olarak belirlendi.

OVP GİTTİ YEP GELDİ

'DEĞİŞİM BAŞLIYOR'

2020-2022 dönemine ilişkin ikinci Yeni Ekonomik Program (YEP) 30 Eylül 2019'da açıklandı. Türkiye'nin yeni bir ekonomik modele geçtiğini belirten Bakan Albayrak, programın temasının 'değişim başlıyor' olduğunu söyledi. Yılın ikinci yarısında ertelenen özel tüketimde dönüş beklediklerini aktaran Bakan Albayrak, dolarizasyona karşı tedbir setini devreye alacaklarını ifade etti.

İŞTE 3 YILLIK YENİ YEP

Albayrak, bu yılki YEP'i 29 Eylül 2020'de açıkladı. Albayrak, "Bu seneki Yeni Ekonomi Programı'nın ana temalarını 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirledik." dedi.

Elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı suç örgütüne operasyon Elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı suç örgütüne operasyon

BAKAN ALBAYRAK, YENİ EKONOMİ PROGRAMI'NI AÇIKLADI

Berat Albayrak, görevi boyunca döviz kuru konusundaki sözleri nedeniyle eleştiri aldı. Bakan Albayrak göreve geldiğinde dolar 4.80 TL seviyesindeydi, Instagram'daki istifa paylaşımından önce ise 8.57 TL seviyesindeydi.