AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın Osmanlı döneminde kalma 272 senelik tarihi çeşmenin restorasyonunu yaptırıp, kitabesine de babasının adını yazdırmasını tepkiler devam ediyor.

Odacılar suç örgütüne yönelik "Mahzen-30" operasyonları Odacılar suç örgütüne yönelik "Mahzen-30" operasyonları

2. Abdülhamit’in torunu Orhan Osmanoğlu da sosyal medya hesabından yazdığı mesajlarla AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’ya tepki gösterdi. Orhan Osmanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seslenecek, “yarın birisi de kaynanasına iyi bakan hemşirenin adını yazdıracağım, der” diyerek, “Yeliz” lakaplı AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’ya tepki gösterdi.

Orhan Osmanoğlu’nun mesajları şöyle:


 

NE OLMUŞTU

İstanbul'da 1748 yılında 24. Osmanlı Sultanı I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle de anılan tarihi Vezir Çeşmesi, Fatih'teki İskenderpaşa Camii yanındaki mevcut yerinde AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından restore edilmişti. Çamlı’nın restore ettirdiği Vezir Çeşmesi’nin yeni kitabesine, babasının adı olan Zeki Ahmed Çamlı ismi de eklendi. Olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tarihi eserleri kitabelere eklemeler yapmadan aslına uygun olarak, özenle restore ediyoruz. Bu miras hepimizin” diyerek, Çamlı’nın yaptırdığı restorasyona gönderme yaptı.