Bu kadar yoğun gündemli sanırsam başka bir ülke ve millet şuan yeryüzünde yoktur. Hem içerde hem dışarıda o kadar yoğunluk yaşıyoruz ki bazen gün içinde bile gündemimiz değişmekte. At izinin it izine karıştığı bir dönemdeyiz.

            İçeride ekonominin iyi gitmemesi büyük bir sorun. Evet, dövizle maaş almıyoruz ama köprüden dövizle geçmemiz sıkıntı. Bakan Bey de bizim gibi bakıyor ama bakarak bakanlık olmuyor. Rant ekonomisinden bir an evvel üretim ekonomisine geçmedikçe sıkıntı daha da devam edecek gibi.

             Hukuk!

             Allah kimseyi bu sıralar düşürmesin kapısına. Eğitimi ve sağlığı da unutmadık.

            Neyse ki Kıbrıs’ı tekrar fethettik. Babasının malını bu kadar kolay vermeyecek zattan Kıbrıs’ımız şimdilik kurtuldu.

            Akdeniz, Karadeniz, Azerbaycan, Kırgızistan, vs. hepsi gündemimizdedir. Hepsi devletimizin, hepsi milletimizin meselesidir. Tabi bu arada virüs meselesini de atlamıyoruz.

            Zamanı geldikçe hepsini ayrı ayrı değerlendireceğiz. Çözümsüz ve karamsar mı durumumuz diye sorarsanız asla değiliz.

            Tüm dünyada kartlar yeniden karılırken ve tarihin kırılma anlarından birisini yaşadığımız bu süreçte başka türlü durum olsaydı işte o zaman korkmamız gerekirdi. Bu dönemlerde bazı devletler hatta milletler tarih sahnesinden çekilirler. Fakat Türk milleti tarihin kırılma anlarından her zaman güçlenerek çıkmıştır. Kavganın bu kadar etrafımızda dönmesinin sebebi de bu değil mi zaten?

            20. Asırdaki kavgaların tümünün sebebi petrol ve madenler olmuştur. Bu asırdaki kavgaların sebebi de kullanılabilir su kaynakları ve enerji olacaktır. Ve Rabbim her ikisini de Türk coğrafyasına bolca ihsan eylemiştir. Bu kavgadan güçlü ayrılabilmek için bir an evvel uzaya ülkenin açılması gerektiğine inananlardanım.

            Uzayda gezegenlerde koloni kurma hesabı yaparken basit siyasetçilerin gündeminde boğulmaya gerek yok. Basit çekişmeler bize sadece güç ve zaman kaybettirmekten öteye geçemeyecektir. Ama insanımızın moralini ve huzurunu da diri tutmalıyız. Bunun için adalet, bunun için düzgün ekonomi,bunun için sağlıklı nesiller,bunun için de ciddi eğitim sistemimiz olmalı. Yoksa şehrin çöpünü A partili mi B partili mi kaldıracak, bana ne ya? Kim kaldırırsa kaldırsın, yeter ki şehrimi temiz tutsun, bu gündem bizim gündemimiz olmamalı veya falanca partide kim il-ilçe başkanı, yönetici olacakmış, ne önemi var ki liyakat olmadıktan sonra?

           Unutmayın bir topluluk neye layıksa onunla yönetilir. Gümbür gümbür şaha kalkmış Türk milleti gelirken ve bütün dünya da bunu görmüşken bizim basit kayıkçı kavgası vermemizin ne manası var?

            Türk dünyasının şahlanışına giden yolda deryada bir damla olacak HABERHERGÜN’ün yeniden yayına başlaması milletimize hayırlı olsun.

                                                                                   Av. Hakkı KURTULUŞ