Güncel

İşte futbol tarihinde en ikonik gol sevinçleri

Sizler için futbolcuların attıkları gollerden sonra yaptıkları ikonikleşmiş gol sevinçlerini derledik.

11-Daniel Sturridge (Sturridge Dansı) Sturridge’in kendine has olan dansı Bir elektrik akımı transferine veya bir kalp atışının ekrandaki görüntüsüne benziyor.

10-Cristiano Ronaldo (Ben Burdayım) Her ne kadar çok tartışılan bir karakter olsa da Ronaldo’nun başarılarına ve çalışma etiğine hayran olmamak elde değil. O da bu başarılarını insanların gözüne sokmayı seviyor. Bu gol sevinci de bunun bir örneği.

9- Roger Milla (Korner Direğiyle Dans) 35 yaşında futbolu bıraktıktan sonra 38 yaşında Kamerun Milli Takımı için futbola geri dönen Milla, Kamerun tarihinin en başarılı Dünya kupası olan 1990 Dünya Kupası’na golleriyle ve korner direğiyle yaptığı yakın danslarla damga vurdu.

8- Ronaldinho (Swag) Ronaldinho’nun dünyanın en iyi futbolcusu kabul edildiği zamanlarda 32 dişiyle birden gülerek ellerini salladığı bu sevinç onun formda olduğu zamanlarda ne kadar büyük bir yetenek olduğunu hatırlatıyor.

7- Antoine Griezmann (Saçma Dans) Gol sevinçleri konusunda da en az gol yollarında olduğu kadar yetenekli olan Griezmann hayranlarını her golden sonra üzmeyerek bu hareketini veya Fortnite sevinci olan o saçma dansını yapıyor…

6-Pierre-Emerick Aubameyang (Maske Takma) Hızı nedeniyle FIFA oyunlarında santrfor pozisyonundaki ilk tercihlerden olan Aubameyang büyük bir Batman hayranı. Dortmund yıllarında da gol attıktan sonra bu hayranlığını Batman maskesi takarak bütün dünya ile paylaşıyordu. Hatta bu eğlenceye birkaç kere Robin maskesi takarak Marco Reus da katıldı.

5- Bafetimbi Gomis (Aslan Yürüyüşü) Galatasaray’ın sembolü olan aslanın yürüyüşünü yaparak gollerini kutlayan Gomis bu sene bu sevinciyle Galatasaraylı taraftarların gönlünde taht kurdu. Çok fazla bilinmeyen bir bilgi ise Gomis'in bu yürüyüşü bütün kariyeri boyunca yapmış olması.

4-Deivid de Souza (Yengeç Dansı) Fenerbahçe’nin 6 Brezilyalı ile coştuğu ve Şampiyonlar Ligi’nde geçirdiği son başarılı sezonda, bu başarıda büyük bir etkisi olan yengeç dansı sevinçleri vardı. Bu sevincin baş rolünde de o sene kariyerinin en verimli sezonunu geçiren Deivid De Souza vardı.

3- Lomana LuaLua (5 takla) Bir dönem Premier Ligde de oynamış olan LuaLua üst üste takla atarak gol kutlama denilince akla ilk gelen isimlerden çünkü o gol sevincini yaşarken sonsuza dek takla atacakmış gibi hissediyorsunuz.

2- Bebeto (Bebek Sallama) Beşikte bebek sallama sevincini birçok futbolcu gollerinden sonra yapsa da bunu ilk yapan isim 1994 Dünya Kupası’nda attığı bir golden sonra takım arkadaşlarıyla beraber yapan Bebeto’ydu.

1-Mario Balotelli (Neden Hep Ben?) Her zaman olaylı bir futbolcu olan Balotelli, City yıllarında sürekli gündemde olmasını eleştirmek için ve aynı zamanda kendini beğenmiş biri olduğunu da göstermek için gol sonrası formasının altından bu t-shirtü çıkarttı.