Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren vergi affı olarak görülen vergi düzenlemesine ilişkin Meclis'te önemli gelişme yaşandı. Vergi borçlar başta olmak üzere tüm idari cezalara ilişkin yapılandırma söz konusu olacak. Yapılandırma paketine göre, gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi borçların, vergi yapılandırma teklifi içerisinde yer almakta.

Hangi borçlarda vergi yapılandırması olacak?

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezalarının yapılandırma kapsamında olduğunu açıkladı.

Vergi yapılandırması şartı nedir?

'Bizimki IMF’yi sevmiyor bu nedenle Dünya Bankası' 'Bizimki IMF’yi sevmiyor bu nedenle Dünya Bankası'

Hazırlanan teklife göre, vergi yapılandırması kapsamında, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etme şartı bulunacak. Vergi yapılandırmasında 18 taksit söz konusu olacak.

Borç yapılandırma ne zaman başlayacak?

Yapılandırmaya ilişkin taksitler iki ayda bir ödenecek. 2 ayda bir ödeneceği için 36 aya kadar bir taksitlendirmenin söz konusu olacağı biliniyor. Yapılandırmanın ilk ödemesine ilişkin ilk taksit Ocak 2021'de başlayacak.

yapılandırma