Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile EkoAvrasya arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte, Büyükelçilik ile EkoAvrasya arasındaki iş birliği sürecine katkı sunmak üzere, ortak hareket etme kararı alındı.

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) arasında bugün işbirliği protokolüne imza atıldı. Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alishar Agzamhocayev ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in imzasını taşıyan protokol ile Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ve EkoAvrasya tarafından, Türkiye ve Özbekistan’ın şuan yürürlükte olan yasal mevzuatlarına uygun olarak, iki taraflı ilişkilerini geliştirmek ve öncelikli olarak ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliği sürecine katkı sunmak üzere, ortak hareket etme kararı alındı.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

Kira, doğalgaz, elektrik... 'Emekli kart' geliyor! Kira, doğalgaz, elektrik... 'Emekli kart' geliyor!

Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlenerek devam ettiğinin altını çizen Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alishar Agzamhocayev, şunları kaydetti:

“Stratejik ortaklarla dayanışma ve iş birliğinin güçlendirilmesinde Özbekistan için Türkiye önem arz eden ülkelerdendir. İki ülke arasındaki mesafe her ne kadar uzak olursa olsun gönül coğrafyamız bir ve gerektiğinde birbirimize uzanacak el her daim yan yanadır. Tarihimizden aldığımız güç, kardeşliğimize de güç katmaktadır. Bugün imzalamış olduğumuz bu işbirliği protokolü ile de daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz.”

HİKMET EREN: TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN EKONOMİK İŞBİRLİĞİ MÜKEMMEL

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise Özbekistan ile ilgili yapmış oldukları çalışmalarla Türkiye’de önemli bir misyon üstlendiklerini dile getirerek, “Türkiye ile Özbekistan arasında ekonomik ve sosyal sahalarda işbirliği süreci mükemmel bir şekilde devam etmektedir. EkoAvrasya olarak bu sürece bir sivil toplum inisiyatifi olarak katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde ortaklaşa gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile bu sürece daha da büyük katkılar sağlayacağız. İmzalamış olduğumuz işbirliği protokolünün, Türkiye’ye ve Özbekistan’a uğurlar getirmesini arzu ediyor, iki kardeş ülkenin ittifakının güçlü, stratejik ortaklığının da ebedi olmasını diliyoruz.” diye konuştu.