Fed faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizi değiştirilmedi ve yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit kaldı. Aşkın rezervler üzerindeki faiz (IOER) yüzde 0.10, reeskont faizleri de 0.25'te bırakıldı.

Oy birliğiyle çıkan ve beklentinin dışında bir karar vermeyen Fed'in noktasal grafiğinde 2023 yılına kadar sıfır faiz politikasının devamı öngörülüyor.

Kararın ardından ABD borsalarındaki 2.5 puana varan ralli devam ederken, dolar endeksi 93 puanın altındaki seyrini sürdürdü. Dolar/TL cephesinde anlamlı bir değişim olmadı, kur 8.42'de yatay.

Fed, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı için ekonomiye tam destek vermeye tüm araçlarıyla hazır olduğunu belirtirken merakla beklenen varlık alımlarıyla ilgili da değişikliğe gitmedi. Zayıflayan talebin ve düşük enerji fiyatlarının enflasyonu aşağıda tuttuğu kaydedildi.

Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

KOVİD 19'UN EKONOMİYE ETKİSİ

Ekonomik aktivite ve istihdamın toparlanmaya devam etse de pandemi öncesi seviyesinin altında kaldığı belirtilen karar metninde koronavirüsün ekonomik görünüm üzerinde önemli risk oluşturduğu yinelendi. Fed, destekleyici para politikasında sözel yönlendirmenin süreceğini de vurguladı.