ÖSYM'den 2021 YKS başvuruları hakkında son dakika uyarısı geldi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, üniversite sınavı olarak da adlandırılan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın son başvuru tarihinin yaklaştığı bildirilirken adayların 2 Mart 2021 saat 23.59'a kadar başvuru işlemlerini yapabileceği hatırlatıldı.

2021 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA SONA ERECEK?
2021 YKS başvuruları, 2 Mart 2021 tarihinde sona erecek. Adaylar, internet aracılığıyla bireysel başvuru işlemlerini 2 Mart 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamak zorunda. YKS başvurusu işlemlerini yapmayan adaylar, sınava katılım gösteremeyecek. YKS ücret ödeme için ise son gün 3 Mart olarak belirlendi.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?
YKS başvuruları 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak. Bu oturumların geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihlerinde yapılacak.

İsteyen adaylar, bu yıl ilk kez YKS'ye e-Devlet üzerinden de başvurabilecek. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olacak. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa bir başvuru merkezine gitmeksizin 2021-YKS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.

Başvurudan önce adayların HES kodunu edinmiş olmaları gerekecek. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

2021 YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
Kılavuza göre, YKS başvuru ücreti her bir oturum için 90 lira olarak belirlendi.

'Kayıt parası' skandalı! 'Kayıt parası' skandalı!

Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecekler.