BM tarafından yayınlanan raporda 5 yaşın altındaki her altı çocuktan birinin, yani 2,3 milyon çocuktan 400 bininin, bu yıl hayatını kaybetme riski taşıdığı vurgulandı. Raporda ayrıca ülkelerin verdiği sözleri yerine getirmeyen ülkeler nedeniyle Yemen’deki insani yardım programlarında kaynak sıkıntısı yaşandığının altı çizildi.

İç savaşın pençesinde boğuşan ülkede çocukların yanı sıra 1,2 milyon hamile ve emziren kadının da bu yıl yetersiz besleneceği tahmin ediliyor.

Raporun hazırlanmasında görev alan Dünya Gıda Programı (WFP), Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF, Yemen’in 2020 yılında ihtiyacı olan 3,4 milyar dolar insani yardımın sadece 1,9 milyar dolarını aldığını bu da krizin daha da derinleşmesine yol açtığını duyurdu.

UNICEF ülkedeki 12 milyon çocuğun tamamının gıda, sağlık hizmeti, temiz su, eğitim ya da nakdi yardım gibi desteklerin en az birine ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Belçika'da neler oluyor? Belçika'da neler oluyor?

Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley açlığın en temel sorun olduğunu ve bunun şiddet son bulmadan çözülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

2014 yılında İran destekli Husi milislerin başkent Sana ve ülkenin kuzeyinin büyük bir kısmını kontrol altına almasının ardından Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri askeri operasyon başlatmıştı. 6 yıldan uzun bir süredir devam eden savaş ülkenin büyük bir yıkıma uğramasına ve insani krize sürüklenmesine yol açtı.