Zelenskiy, Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımında, "Dün, Bitlis ilinde meydana gelen helikopter kazasındaki tüm şehitlerin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onların ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Dmitro Razumkov, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a taziye mesajı gönderdi.

Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımında Razumkov, şunları kaydetti:

"Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk askerleri için en derin taziyelerimi iletirim. Şehitlerin aileleri ve yakınlarına güç ve sabırlar, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı Belçika'da teröristler Ülkü Ocağı binasına saldırdı

"Türk milletinin başı sağ olsun"

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal da Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımında, "Türkiye’den gelen acı haberi büyük üzüntüyle öğrendim. Hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun." ifadesinin kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na taziye mesajı gönderdi.

Trajik kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu vurgulayan Kuleba, "Türk halkına, şehitlerin ailelerine ve arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu'na taziyelerimi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum." paylaşımında bulundu.

Haberhergun