"Ukrayna, iç sorunlarını zorla çözmeye çalışırsa Rusya için tehdit oluşturacaktır."

  Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Dmitry Peskov'un basın sekreteri tarafından yapılan bu açıklama, Rusya 1 TV kanalının yayınlandı. 

Dmitry Peskov, "Yanımızda, liderliğin yine iç sorunu zorla çözmeyi mümkün görmesini dışlamadığımız bir ülke var. Bizim için tehlikeli mi? Tabii ki tehlikeli. Güvenliğimizi sağlamak için önlemler almalıyız ve alıyoruz" dedi. Peskov, Rusya'nın yanında bulunan bir ülkede bir iç savaşın yakında yeniden başlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Peskov aynı zamanda, Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ülkelerin sınırlarında Rus askerlerinin gönderimiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini, ancak sınırlandırma talebinde bulunmadığına dikkat çekti.

Kremlin sözcüsü, "Merkel, Avrupa'da Rus askerlerinin sınır bölgesinde yoğunlaşmasından gerçekten endişe duyduğunu söyledi. Endişelerini dile getirdi." dedi. Putin'in Merkel'in açıklamasına uygun açıklamalarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Peskov, askerlerin Rusya içindeki hareketinin ülkenin iç meselesi olduğunu ve kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini vurguladı. Rusya'nın kimseye tehdit oluşturmadığını açıkladı.

"Örneğin, bir grup devletin veya bir tür savunma ittifakının, bu durumda NATO'nun sınırların yakınında bir dizi tatbikat yapması veya bir ülkede gerçekten bir tür iç çatışma patlak vermesinden endişe duyulması normal. Ortak bir sınırımız var. Sınır devletinin bu bölgedeki savunma kabiliyetini güçlendirmesi sıradan bir uygulamadır."dedi.

Donbass'ta provokasyonların yapıldığını ve geri dönüş ateşine neden olduğunu söyledi. Bölgedeki bu tür provokasyonların Ukrayna ihtilafı sırasında iç savaşın alevlerini ateşleyebileceğinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Basın sekreteri, "Donbass'ta Minsk anlaşmalarının yerine getirilmemesi durumu var. Ve Donbass'ta, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kışkırtıcı eylemlerinin faaliyetlerindeki artışla ilişkili bir durum var." dedi.

Japonya'da savaş helikopterlerinin kazası Japonya'da savaş helikopterlerinin kazası

Ona göre Rusya, Ukrayna ihtilafına katılmıyor ve savaş olasılığını da kabul etmiyor.

Peskov, "Elbette, kimse savaşa doğru ilerlemeyecek ve hiç kimse böyle bir savaş olasılığını kabul etmiyor."dedi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran , Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik silahlı saldırısının nedenlerini açıkladı. Bölüm başkanına göre, bu, Donbass'taki durumun ağırlaşması ve Ukrayna'nın Rusya Federasyonu pasaportlarının toplu olarak dağıtılması yoluyla Rusça konuşan vatandaşların haklarını ihlal etme suçlaması olabilir.