İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, altyapı ve ulaştırma alanlarında Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. AA’da bugün yer alan haberdeki değerlendirmeye göre Krikliy, Ukrayna ve Türkiye arasındaki ilişkilerinin karşılıklı yapıcı ve faydalı olduğunu dile getirerek, ilişkilerin pek çok alanda geliştiğini ve daha iyi olacağını umduğunu kaydetti.

Ukrayna’da altyapı alanında özellikle yol yapımında faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin olduğu belirten Krikliy, “Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz.” dedi.

Ayrıca Krikliy, Ukrayna’da devam eden “Büyük İnşa” projesi kapsamında 2020’de 4 bin kilometreden fazla yol inşa ettiklerini ve bu sene daha fazla yapmak istediklerini aktardı.

“TÜRK ŞİRKETLERİNİN AZAK BÖLGESİNDEKİ PROJELERE BEKLİYORUZ”

Krikliy, yol inşasının yanı sıra Türk şirketlerinin liman ve havaalanı imtiyaz sözleşmelerine başvurduklarını belirterek, “Yakında iki ilginç proje yapacağız. İlki, tren istasyonu için imtiyaz sözleşmesi projesi, ikincisi ise kamu-özel ortaklığında Dünya Bankası ile beraber yol projesi yapacağız. Türk şirketlerinin katılımını bekliyoruz.” dedi.

2021 yılında Mariupol ve Berdyansk limanlarının imtiyaz sözleşmesi ihalelerinin yapılacağını aktaran Krikliy, “Umarım Türk şirketleri Azak ve diğer bölgelerdeki projelere katılıp kazanırlar ve böylece Türk şirketlerinin Ukrayna’nın altyapısını sadece yol inşasında değil, diğer alanlarda da geliştirdiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı. Krikliy, Türk altyapı şirketlerinin Ukrayna’daki faaliyetlerinin iki ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını dile getirerek, Ukraynalı şirketlerin de altyapı ve diğer alanlarda Türkiye’de daha fazla aktif olmasını beklediklerini vurguladı.

“İKİ ÜLKE LİDERLERİ ARASINDAKİ İYİ İLİŞKİLERİ KULLANMALIYIZ”

Krikliy, projelerin artması ile iki ülkenin de kazanacağını belirterek, şunları söyledi:

“İki ülke liderleri arasındaki iyi ilişkileri kullanmalıyız. Yatırım, altyapı ve ticaret alanlarında fırsatları geliştirmeliyiz, daha çok ortak projeler gerçekleştirmeliyiz ve böylece iki taraf için de faydalı kazan-kazan bir durum ortaya çıkacak. Umarım iş birliğimizi inşa alanı dışında diğer alanlara da taşırız. Ukrayna yazılım alanında dünyada önde gelen ülkelerden. Altyapı ve akıllı ulaşım projeleri gibi diğer alanlarda Türkiye’yle beraber çalışıp ortak projeler üretip başka ülkelere ihraç edebiliriz.”