Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile 10 Nisan 2021’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım ile ilgili yaptığı açıklamaları iş birlikçileri rahatsız etti. Sözde Rusya Devlet Duması milletvekili, işbirlikçi Natalya Poklonskaya da Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığı ve Kırım Platformu girişimine destek verdiği konusundaki açıklamaları, iş birlikçilerin yarasına tuz bastı. Erdoğan’ın sözlerini yorumlayan, Ukrayna tarafından vatana ihanetle suçlanan, sözde Rusya Devlet Duması milletvekili Natalya Poklonskaya, sosyal medyada skandal bir paylaşım yaptı. Erdoğan’ın Kırım’ın güya Rusya’ya bağlanmasına destek verdiğini ima eden Poklonskaya, “Türkiye Cumhurbaşkanı Kırım’ın ilhakını desteklemedi. Bu doğru; ben de İstanbul’un ilhakını desteklemezdim. Burada bir kelime oyunu söz konusu: Halkın iradesi, referandumdur, zorla ele geçirmekse ilhak. Soruya göre cevaplar böyle.“ ifadelerini kullandı.

POKLONSKAYA’DAN TÜRKİYE’YE KIRIM’A HEYET GÖNDERME TEKLİFİ

Bunun dışında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım Platformu ile ilgili açıklamasını değerlendiren iş birlikçi, “Türkiye’nin Kırım Platformu Zirvesine katılması; yarımadanın kaderine katılım ve ilginin bir göstergesidir. Fakat böyle bir zirveye katılmadan önce ben Türk yönetimin,e Kırım’a heyet göndermesini tavsiye ederdim. Yarımadada, Türk meslektaşlarıma şahsen eşlik etmeye hazırım.” dedi.

İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir

Daha önce Rus milletvekilleri ve iş birlikçilerinin, Ukrayna toprak bütünlüğü ve Kırım Platformuna destek veren Erdoğan’ı hedef aldığı bildirilmişti.