Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının resmi mfa.gov.kg sayfasından alınan bilgiye göre, TİKA Bişkek Kırgızistan-Türkiye Dostluk Hastanesi’nin tam kapasite çalışması, ortak yönetimi, Kırgızistan’a devri ve Kırgızistanlı sağlık çalışanlarına Türkiye’de eğitim verilmesine ilişkin Kırgızistan ve Türkiye arasında 10 Şubat 2021 tarihinde sağlık alanında iş birliği anlaşması yapıldığı açıklandı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığının verdiği bilgiye göre, anlaşma kapsamında Kırgızistanlı genç tıpçıların ve sağlık çalışanlarının her yıl Türkiye’de eğitim alması imkânının sağlanacağı, ayrıca Kırgızistan’daki tıp fakültelerinde yürütülen müfredatın geliştirilmesinde Türkiye tarafından destek verileceği belirtildi.

ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı

Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Koordinatörlüğü’nün koordinasyonu ile tüm inşaat ve ekipman malzemeleri Türkiye’den getirilen Kırgızistan-Türkiye Dostluk Hastanesi’nin inşaatı, 2016 yılının Haziran ayında başlamış, bir yıl sonra 2017 yılının Kasım ayında tamamlanmıştı. Hastane, koronavirüs (Kovid-19) salgını vakalarının geçtiğimiz 2020 yılının Mart ayında Kırgızistan’da zirve yaptığı günlerde, enfeksiyonlu hastaların tedavi edilebilmesi için geçici olarak faaliyete girmişti. 72 yatak kapasitesine sahip hastanede 21 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.