Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Umerov, Dostluk Grubu milletvekilleriyle şubatta Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Umerov, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da, Ukrayna Büyükelçiliğinde Türkiye-Ukrayna ilişkilerini değerlendirdi.

Dostluk Grubu olarak şubat ayında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini ve bu konuyu görüşmek için burada bulunduğunu aktaran Umerov, "Dostluk Grubu milletvekilleri olarak burayı ziyaret etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kırım Platformu'nda özellikle bazı konuların üzerinde durduklarına dikkati çeken Umerov, "Şu anda odaklandığımız birkaç konu var. Politik tutsaklarımız, yaptırımlar, Azak ve Karadeniz'deki güvenlik konuları. İçeriği hala doldurmaya çalışıyoruz. Bu inisiyatiflere yeni başladık. Verimli olacağını biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Karadeniz'de güvenlik konusunun önemine vurgu yapan Umerov, "Karadeniz'de büyük bir problem var. Bugün Kırım olur, yarın başka bir bölge olabilir. Türkiye'nin Karadeniz stratejisini gündemde tutması gerekiyor. Bu konuda biz de gereken bilgileri paylaşıyoruz." diye konuştu.

Umerov, Rusya'nın Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilmesine ilişkin süreci başlatma kararı almasına ilişkin de "Rusya ne söylüyorsa, onu yapacağı anlamına gelmiyor. Onu yapıyorsa illa ki arka taraftan başka bir şeyler düşünüyordur. Dolayısıyla bu oyunu anlamak için arka tarafları iyi analiz etmemiz lazım." değerlendirmesini yaptı.