Fransa, derste Hz. Muhammed karikatürleri kullanan bir öğretmenin öldürülmesinin ardından yurt dışında yaşayan vatandaşlarına uyarıda bulundu.

G7’den İran açıklaması G7’den İran açıklaması

FRANSIZLARA UYARI

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki seyahat ve güvenlik duyuruları güncellenerek Türkiye, Endonezya, Bangladeş, Irak ve Moritanya İslam Cumhuriyeti'ne yönelik yeni güvenlik uyarısı yapıldı. Uyarıda, bu ülkelerde yaşayan Fransa vatandaşlarına "daha dikkatli olmaları" çağrısında bulunuldu.

Uyarıda, bu ülkelerde yaşayan vatandaşların Hz Muhammed karikatürlerini göstermekten kaçınması ve kalabalık yerlere girmemesi istendi. Uyarıda ayrıca "seyahatlerde ve turistik yerlerde çok dikkatli olunması" çağrısı yapıldı.

FRANSA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI

Fransa ile Türkiye arasındaki gerginlik dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı yapmasıyla yeni bir boyuta taşınmıştı. Gerginlik, Erdoğan’ın Macron’un Hz. Muhammed karikatürlerinin gösterilmesinden vazgeçilmeyeceğini ve İslamcı çevrelere yönelik tedbirlerin sıkılaştırılacağını açıklamasının ardından Erdoğan’ın "Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" sözleriyle tırmanmıştı.

Fransa, Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmış, bir çok Avrupa ülkesi Erdoğan’a tepki göstermişti.