Türk Konseyi Gayriresmi Zirvesi’nde konuşan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türk Konseyi ülkelerinin kalkınma bankasını kurmasını teklif etti. Türk Konseyinin kendi yatırım fonunu oluşturma ve kalkınma bankası kurma zamanının geldiğini vurgulayan Mirziyoyev, bu konuda somut çalışmalara başlamaya hazır olduklarını belirtti.

Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem! Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem!

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, koronavirüs salgını nedeniyle bugün çevrimiçi düzenlenen Türk Konseyi Gayriresmi Zirvesi’nde katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türk Konseyi ülkelerinin kendi yatırım fonu ve kalkınma bankasını kurma zamanı geldiğini belirterek, bunun için somut çalışmalara başlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, ülkelerin potansiyellerini birlikte kullanarak her türlü zorluklara hazırlıklı olmaları gerektiğinin altını çizerek, temel hedefleri olan ekonomik ilişkileri güçlendirmek için belirli belgelerin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

“TÜRK KONSEYİNİN KALKINMA BANKASINI KURMA ZAMANI GELDİ”

Somut çalışmalara başlamaya hazır olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, şöyle konuştu:

“Türk Konseyinin kendi yatırım fonunu oluşturma ve kalkınma bankası kurma zamanı geldi. Bu yönde somut çalışmalara başlamaya hazırız. Ayrıca ulaşım ve transit potansiyelini geliştirmenin de önemi artıyor. Bölgemizde bunun için yeterince imkan ve potansiyel var. Yani Orta Asya üzerinden dünya pazarına girmeliyiz. Azerbaycan ve Türkiye üzerinden de Avrupa ülkelerine girebiliriz. Bu da altyapı projelerinin gerçekleştirilmesini gerektiriyor.”