Türk Konseyi Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısı yarın Bakü’de gerçekleştirilecek. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başkanlık edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından bugün yapılan açıklamaya göre, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısı, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan’ın katılımıyla yarın Bakü’de yapılacak.

İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması

TÜRK KONSEYİNDEN MEDYA TOPLANTISI

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek toplantı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un başkanlık edeceği heyette, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de yer alacak. Toplantının konuşmacıları arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yanı sıra Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Kayrat İmanaliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon ve İletişim Ajansı Başkanı Asadjon Xodjayev, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Askhat Oralov ile Macaristan Güvenlik Politikalarından Sorumlu Devlet Sekreteri Peter Sztaray olacak.

İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ ELE ALINACAK

Toplantıda, Türk Konseyi’ne üye devletler arasında medya ve enformasyon alanında iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin eylem planının ele alınacağı bildirildi. Diğer yandan, ulusal televizyon kanalları arasında görüntü paylaşımının artırılması, ortak tarih ve kültür ile ilgili film, dizi ve belgesellerin hazırlanması, uluslararası bir Türk haber kanalının kurulması ve medya kurumları arasında iş birliği perspektifinin genişletilmesi gibi konular masaya yatırılacağı öğrenildi.