4 yıllık ABD Başkanlığı görevini bırakmasına saatler kala, Donald Trump, eski Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon, ünlü rapçiler Lil Wayne ve Kodak Black'in de aralarında bulunduğu 143 kişi için af ve ceza indirimi kararı çıkardı. Trump'ın af çıkardığı isimler arasında herhangi bir aile üyesinin bulunmaması dikkat çekti.

İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyası yöneticiliğini yürüten ve bir süreliğine Beyaz Saray'da baş stratejist olarak görev yapan Steve BannonABD-Meksika sınırına inşa edilecek duvarın bir kısmı için toplanan bağışları zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınmış, hakkında hazırlanan iddianamede, 25 milyon dolardan fazla para toplanan bağış kampanyasından Bannon'ın yüz binlerce doları kişisel işleri için harcadığı öne sürülmüştü.

TRUMP KAMPANYAYLA İLGİSİNİN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Trump ise seçim kampanyası sırasında Bannon'ın suçlandığı bağış kampanyasıyla hiçbir alakasının olmadığını, yasa dışı göçmen geçişini engellemek için Meksika sınırına ördürdüğü duvarın bazı kısımlarının finanse edilmesi amacıyla başlatılan "We Build The Wall" (Duvarı Biz İnşa Ediyoruz) kampanyasına dair herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etmiş, Bannon için üzüldüğünü belirten Trump "Kampanyamıza dahildi ve yönetimimizin ilk kısmında kısa bir süre için yönetimimizin parçasıydı. Ama daha sonra kendisiyle görüşmedim. Neden sorumlu olduğunu bilmiyorum. Kendisiyle birlikte tutuklanan diğer insanları da tanımıyorum" demişti.