ABD tarihine kara leke olarak geçen kongre baskını öncesi Trump'ın estekçilerini seçimin hileli olduğuna yönelik kışkırtan ve olaylara yol açan Trump’ın azledilmesi için, Demokratlar Temsilciler Meclisi’nde hazırlıklarını sürdürüyor.

20 Ocak’ta devir teslim töreninin barışçıl ve sorunsuz bir şekilde olacağını söyleyen Trump, bu kez çark eden bir açıklama yaptı. Törene katılmayacağını söyleyen Trump’ın kararına Biden, “Bu iyi bir şey” yanıtını verdi.

Trump, bir yandan yönetiminden istifalarla sarsılırken, diğer yandan sosyal medyada susturulmanın sıkıntısını yaşıyor. Twitter’ı en aktif kullanan lider olan Trump’ın hesabı kalıcı olarak askıya alındı.

"TWİTTER'I ŞİDDET İÇİN KULLANAMAZLAR"

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Liderlerin hesaplarının bizim kurallarımızdan daha üstün olmadığını ve Twitter'ı şiddeti yaymak için kullanamayacaklarını net bir şekilde belirttik. Politikalarımız hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz” denildi.

İran basını İsrail saldırısını böyle yorumladı! İran basını İsrail saldırısını böyle yorumladı!

TRUMP'TAN YANIT

Twitter’ın bu kararı sonrası Trump, ABD Başkanları için açılan ‘POTUS’ kullanıcı adlı hesap üzerinden yanıt verdi.

Trump, açıklamasında, “Uzun zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum. Twitter çalışanları, beni susturmak adına hesabımı Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yapmıştır. Twitter, hükümetin onlara sağladığı yasal koruma olmadan uzun süre hayatta kalamayacak” dedi.