Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki çatışmalar nedeniyle Sudan'a kaçan sığınmacılar, zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Sudan İçişleri Bakanlığına bağlı Sığınmacılar Komisyonu Koruma Görevlisi Tarık Abdusselam Yusuf Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gadarif eyaletinin Doğu Gallabat bölgesinde 12 Kasım 2020'de kurulan Um Rakuba Sığınmacı Kampı'nda çoğunluğu Etiyopya’nın Tigray bölgesindeki Humera ve May Kadira kentinden 21 bin 68 sığınmacı bulunduğunu söyledi.

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

Kampta, Amhara kabilesinden 136, Tigray bölgesindeki çatışma alanlarında bulunan kamplardan gelen Eritreli 36 sığınmacının da bulunduğu bilgisini paylaşan Salih, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletlere bağlı yardım örgütlerinin yanı sıra kampta ulusal ve uluslararası 28 yardım kuruluşu var. 3 bölgeden oluşan kampta sağlık, su, eğitim, gıda, çocuk ve yaşlı bakımı, hamile kadınlar ve özel ihtiyaç sahipleri olmak üzere gibi çeşitli alanlarda hizmet veriliyor. Çok sayıda ilaç bulunmuyor. Bazı hastaları Gadarif'e sevk ediyoruz. Son olarak Haşebe bölgesinden getirilen ve henüz barınaklara yerleştiremediğimiz 1171 mülteci için de çalışmalar sürüyor. Geçici olarak kamptaki büyük barınaklarda misafir ediliyorlar. Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile 1. Bölge ve uzantısında bunlar için kalıcı barınak yapımına başladı."