Savaşın on sekizinci gününde Dağlık Karabağ'daki cephe hattında gece boyunca çatışmalarda dinmedi, Ermenistan ordusunun yine geri çekildiği haberleri geliyor. Azerbaycan ordusu yüzlerce Ermenistan askerini öldürdü, peş peşe yaşanan bozgunların ardından Ermenistan tarafında cephede dağınıklık var. Bugün yapılan açıklamaya göre toplam 604 Ermenistan askeri öldü. Ermenistan yerel medyasının yayınladığı görüntülerde, Dağlık Karabağ'da savaşanlar arasında Erivan'dan gelen otel çalışanları bulunuyor.Dağlık Karabağ'da çekilen söz konusu kayıtta, Azerbaycan birliklerinin ilerleyişini durdurmak için siper kazıldığı da görüntülere yansıdı.

Gittikçe köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, albay Vahan Asatryan'ın Azerbaycan tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan birliklerinin Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabedi şehirlerine bir kez daha top atışlarıyla saldırdığını duyurdu. Terter'de hayatını kaybeden bir kişinin cenaze töreni sırasında gerçekleşen Ermenistan saldırısı mezarlıkta katliama yol açtı. İlk gelen bilgiler, üç kişinin öldüğü, üç kişinin de yaralandığı yönünde. Azerbaycan ordusu'nun Karadağlı Köyü'nü kurtarmasıyla, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi ile kuş uçuşu mesafe 18 kilometreye düştü. Askeri uzmanlar, Azerbaycan ordusunun Hadrut kasabası yakınlarındaki Merdinli Köyü'nün geri alınmasıyla da büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtiyor .Uzmanlara göre, halihazırda Azerbaycan işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın önemli bir bölümü Ermenistan ordusundan temizlemiş durumda. Bakü yönetimi, Dağlık Karabağ ve çevresinde son olarak sekiz köyle birlikte toplam 45 yerleşim bölgesinin işgalden kurtarıldığını duyurdu. Ermenistan ise Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da bazı bölgelerde kontrol sağladığını teyit etti. Böylece, Ermenistan tarafından toprak kayıpları ilk kez doğrulanmış oldu. Dağlık Karabağ'da bağımsızlık ilan eden ancak Ermenistan dahil hiçbir ülke tarafından tanınmayan işgalci yönetimin lideri Araik Arutyunyan ise, Azerbaycan'ın çatışma cephesini bölgenin derinliklerine ilerletmeyi başardığını itiraf etti. Ermenistan ve Dağlık Karabağ yönetimi, daha önce Azerbaycan'ın bölgedeki toprak kazanımlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları yalanlamıştı. ABD'den Yunanistan'a, Polonya'dan Şili'ye birçok ülkede gösteri düzenleyen Ermeni diasporası ise, dün Avrupa Birliği ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kez daha sokaktaydı.Avrupa Parlamentosu'nun önünde toplanan grup, 'Avrupa' yazılı yüz maskeleri taktı, Türk bayrağının tahrif edildiği pankartlar taşıdı.

Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıyan göstericiler ise, ABD'nin başkenti Washington'daki Beyaz Saray önündeydi.

Sivillere yönelik saldırıları protesto eden göstericiler, Azerbaycan lehine sloganlar attı ve ABD'den Ermenistan'a baskı yapmasını istedi.

Belçika'da neler oluyor? Belçika'da neler oluyor?

​​​​​​​