Yaklaşık 1 ay önce "Kadınlar çok konuşuyor" diyerek tepkileri üzerine çeken Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi eski Başkanı Yoshino Mori da istifasını sunmuştu.

Perşembe günü haftalık Japonca yayın yapan Shukan Bunshun adlı derginin Hiroshi Sasaki'nin eski bir konuşmasını gündeme getirmesi ülkede tepkilere sebep oldu.

G7’den İran açıklaması G7’den İran açıklaması

Habere göre, 66 yaşındaki sanat direktörü Sasaki meslektaşlarıyla aplikasyon üzerinden yaptığı bir toplantıda büyük beden moda tasarımcısı ve komedyen Naomi Watanabe'ye "olympig" (olimpiyat domuzu) lakabını taktı. Sasaki söz konusu toplantıda, "Naomi Watanabe'nin domuz kulaklı bir olimpiyat elçisi olarak gökten süzülerek indiğini tahayyül ediyorum." ifadelerini kullandı.

Olayın kamuoyuna yansıması sonrası böyle bir benzetme yaptığını itiraf eden Sasaki, kendisine gelen tepkiler sonrası birkaç saat sonra Tokyo Olimpiyatları'ndaki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Sasaki yaptığı açıklamada, "İnsanlar artık ne yazdığımı biliyor. Bayan Watanabe'den ne kadar özür dilesem azdır. Ben aslında onun büyük bir hayranıyım. Aslında insanları cinsiyeti, dış görüşünü ya da farklı olması sebebiyle incitmemeye çalışan birisiyim. Bir yanlış anlaşılma oldu. Bilinçsizce ve duyarsızca hareket ettim." diye konuştu.

Sasaki'nin olayın duyulması sonrası hemen istifa etmediği, bazı muhabirlerin konunun doğruluğunu teyit etmek amacıyla kendisiyle irtibat kurması sonrası bu kararı aldığı belirtildi.

Hiroshi Sasaki'nin cinsiyetçi benzetme yaptığı 33 yaşındaki Naomi Watanabe Japonya'da popüler bir figür. Aşırı kilolarıyla barışık olduğunu ve büyük beden vücudunu sevdiğini her fırsatta dile getiren Watanebe, ABD'li şarkıcı Beyonce'yi takliti sonrası üne kavuşmuş ve "Japon Beyonce" olarak anılmaya başlamıştı.