Merhum Irak lideri Saddam Hüseyin'in kızı Suudi Arabistan kanalına röportaj verdi. Bu, NoonPost'un Mısır baskısında bir makalede belirtilmiştir. Ragad Saddam Hüseyin 15 yıldır medyanın ilgisini çekmedi ve Arap ekranlarında görünmemişti.

Suudi kanalına verdiği  röportajda babası, çocukluğu, Hüseyin Kamel ile evliliği ve ölümü, Irak'ın Kuveyt'i işgali ile ilgili anılarını paylaştı ve ülkedeki mevcut duruma ve İran'ın rolüne ilişkin tutumundan bahsetti.  Başkanın kızı, babasının hükümdarlığını ve idamından sonraki dönemi nasıl hatırladığını anlattı. Kadının sözlerine göre ailesi, Bağdat'ın düşüşünden sonra pek çok zor durum yaşadı ve Suriye ile Ürdün arasında göç etmek zorunda kaldı.

Saddam Hüseyin'in Irak'ı ile şu anki durumu karşılaştırarak, daha önce halkın itibarının yüksek olduğunu ve kimsenin onu gücendiremeyeceğini ve ülkenin refahının herkese yayıldığını belirtti.

Ragad, "İnsanlar, çocuklarının güvende olduğu ve geçim kaynaklarının olduğu güveniyle yaşadılar" dedi.

İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat

Ardından sunucu Saddam Hüseyin döneminde özgürlüğün olmadığını anımsadı ve yanıt verdi: “Özgürlük nedir? Diktatörlüğü yok etme ve demokrasi yaratma sloganıyla işgalin getirdiği buysa Iraklıların böyle bir özgürlüğe ihtiyacı yok ”dedi.

Ülkedeki mevcut duruma gelindiğinde Saddam Hüseyin'in kızı, Irak'taki bölünmenin şu aşamadaki en önemli sorun olduğunu dile getirdi. Olanlardan İran'ı sorumlu tuttu. “İranlılar meşru bir otoritenin yokluğunda Irak'ı ele geçirdi ve ülke kolay bir hedef haline geldi. Ciddi bir direniş yok, bu nedenle İran müdahalesi korkunç bir boyut kazandı ”dedi.

Saddam Hüseyin'in etrafındakilerle ilişkilerinde zulmü suçlamalarına gelince, kızı onu çocukken nasıl hatırladığını anlattı: Çocuklar onunla balık tutmaya, yüzmeye ve ata binmeye gitti ve eve geldiğinde onları öpüp kucakladı. Ayrıca kocasının cinayetini aşiret eylemi olduğunu ve tam önünde öldürüldüğünü söyleyerek açıklamaya çalıştı.

Ev sahibi, gelecekte ülkenin siyasi yaşamına katılmak isteyip istemediğini sordu ve Raghad'ın cevabını verdi: Her şey mümkün.

Hatırlatalım ki, eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, 2000'li yılların başında ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra devrildi ve 30 Aralık 2006'da bir Irak mahkemesi tarafından idam edildi.

Haberhergun