Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ateşkesi uzatmama kararı ve işgal altındaki Kırım ile Ukrayna’nın doğusuna askeri sevkiyat yapmasının ardından bölgedeki tansiyon iyiden iyiye yükseldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın tüm askeri noktalarında savaşa hazırlık denetimlerine başlandığını bildirdi.

Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi Dünya soykırımcı İsrail’den yüz çevirdi

Rusya ile Ukrayna arasında Ukrayna’nın doğusunda askeri gerilimde tırmanışı tetikleyen ve endişeleri arttıran gelişmeler hızlanıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Ulusal Savunma İdare Merkezi toplantısında, ülkenin tüm askeri bölgelerinde savaşa hazırlık durumu denetimlerinin başlatıldığını açıkladı. Şoygu, poligonlarda çalışmaların başladığının altını çizerek, “Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin hazırlık planına uygun olarak askeri idare organlarında, bölgelerde ve birliklerde denetimlere başlandı. Askerler, taktik, özel ve iki taraflı tatbikatlar yapmak üzere poligonlarda çalışmalara başladı” dedi.

Öte yandan Şoygu, üst kademelerdeki askerlerden denetim çalışmalarının yüksek nitelikli yapılmasını, birliklerin ve askeri teçhizatın hareketi sırasında güvenliğin sağlanmasını istedi. 

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında, nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Uzak Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

RUSYA GÜNEY ASKERİ BÖLGESİNDE DENETİM BAŞLATTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Askeri Bölgesinde denetim başlattığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetim çerçevesinde 50’den fazla tatbikat düzenleneceği aktarıldı. Rus birliklerinin denetim çerçevesinde konuşlandırıldıkları kalıcı konuşlanma yerlerinden epey uzak mesafeye hızla yeniden konuşlandırma eğitimi yapacağı belirtildi.

RUSYA’DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırdığını bildirdi. Homçak, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Bryansk ve Voronej bölgelerindeki askeri varlığı artırdığını ayrıca Kremlin yönetiminin Donbas bölgelerine askeri teçhizat ve mühimmat temin etmeyi sürdürdüğünü aktardı.