ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığına dair iddialara Rusya'dan yalanlama geldi.

Kremlin, seçmenlerin bilgilerinin Rusya tarafından ele geçirildiğini öne süren Amerikan istihbaratının suçlamalarının 'temelsiz' olduğunu savundu.

Euronews'in haberine göre; ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI) yetkilileri, Rusya ve İran'ın ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını ve bazı seçmenlerin bilgilerine sızıldığının tespit edildiğini açıklamıştı.

İddialar üzerine açıklama yapan İran da suçlamaları reddetmiş, ABD'nin İran'daki temsilcisi konumunda olan İsviçre'nin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.
Tahran'dan yapılan açıklamada, "İran, ABD rejimi yetkililerinin tekrarlanan uydurma, beceriksiz ve hileli raporlarını reddederken, mevcut iki adaydan hangisinin Beyaz Saray'a çıkacağının Tahran için hiçbir fark oluşturmayacağını bir kez daha vurguluyor." denildi.

Rusya'ya yönelik ikinci benzer suçlama

İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda... İran'dan bir tehdit daha: İsrail'in misilleme yapması durumunda...

Rusya'nın 2016'daki seçimlere müdahale ettiği iddiaları da ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi boyunca tartışıldı.

Trump'ın seçimi kazanmasından kısa bir süre sonra Rusya'nın Trump lehine ABD seçimlerine karıştığı iddiası gündeme gelmişti.

Bu iddialar soruşturmaya dönüşürken, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli general Michael Flynn, Rusya ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Savcı Robert Mueller tarafından yönetilen soruşturmada Rusya'nın seçime karışmaya teşebbüs ettiği ancak Trump'ın lehine bir etkide bulunduğunun tespit edilmediği ortaya çıktı.