Şarku’l Avsat tarafından da aktarıldığı üzere Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkenin Covid-19 ile mücadele için 400 binin üzerinde askeri personele aşılama yapılmasının planladığını duyurdu. Yetkililer her geçen gün “rekor” düzeyde bulaş ile günlük rekor seviyede vaka tespit edildiğini bildiriyorlar. Koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Rusya, Eylül 2020’den bu yana enfeksiyonlarda ciddi artışa tanık oldu. Ancak izolasyon tedbirlerine karşı direnen yetkililer bunun yerine belirli bölgelerde kısıtlı önlemlere başvurdular.

Bahse konu aşı yapılacak personellerin seçiminde “sınır ötesi” konuşlanmış birliklerin yer alacağı ifade edilmektedir. Bu bağlamda Suriye ve Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde konuşlu askeri personele de Covid-19 aşısının yapılacağı aktarılmaktadır.

İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat

İkinci Rus aşısı olan EpiVacCorona’yı geliştiren Sibirya’daki Victor Enstitüsü, aşının sağlayacağı bağışıklığın ömür boyu sürmeyeceği ve ilk iki dozun ardından 6 ila 10 ay sonra, ardından da her üç yılda bir ek dozların gerekli olacağını belirtti. Enstitünün zoonoz ve influenza ile ilgili çalışmalar yürüten bölümün başkanı Alexander Ryzhikov dün yaptığı açıklamada enstitünün yılda beş milyon doz aşı üretmeye hazır olduğu bilgisini paylaştı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ulyanovska Havaalanı’ndan hareket eden Il-76 tipi askeri nakliye uçaklarıyla bölgeye 1960 askeri personel, 90 zırhlı araç ve 380 askeri kamyondan oluşan Rus barış gücünün Dağlık Karabağ’a gönderildiğini açıklamıştı. Barış gücü kapsamında görev alacak Rus askeri birliklerin, tarafların anlaşmalara uyumunu izlemesi, Dağlık Karabağ’daki sıcak temas hattı ve Laçin koridoru boyunca gözlem noktaları kurması ve burada görev yapması planlanıyor.

Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’nin askeri nakliye havacılığı Il-76 uçağı ile Erebuni Hava Üssü’ne taşınan zırhlı personel taşıyıcıları, askeri araçlar ve lojistik destek teçhizatı varış noktalarına ulaşmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından konuşlanma ile ilgili olarak Putin’e sunulan rapora göre sadece 10-20 Kasım 2020 tarihlerinde 250+ uçuş gerçekleştirildi.