Rus barışı koruma görevlileri, Azerbaycan akreditasyonunu  gösteren belgeleri talep ederek, Fransız gazetecilerin Hankendi'ye girmesine izin vermedi.

Açıklama, eski Vatikan Büyükelçisi ve eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın damadı Mikheil Minasyan'dan geldi. 

Ona göre, birkaç gün önce, Fransa'nın eski belediye başkanlarından birinin önderliğindeki bir grup gazeteci, tanınmış şahsiyet ve bilim adamı, Karabağ'ı ziyaret etmek ve neler olduğunu kendileri görmek için Ermenistan'a gelmiş. Resmi olarak Erivan'dan izin belgeleri olan gazeteciler Hankendi'ye gitmek isteseler de, Laçin'de Rus barış güçleri tarafından durduruldular ve "Nereye gidiyorsun?" diye sordular.

"Gazeteciler Karabağ'a gidip akreditasyon belgelerini gösterdiklerinde barışı koruma görevlileri gitmelerine izin vermemiş. Gazetecilere Ermenistan'dan alınan akreditasyonun geçersiz olduğu ve Azerbaycan'a girmelerine izin verilmediği söylendi. Barışı koruma görevlileri gazetecilere şunları söyledi:

ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Heyet, Erivan'daki Fransız Büyükelçiliğine döner. Fransa Büyükelçisi Jonathan Lakot, Nicole Pashinyan'ı gayri resmi olarak bilgilendirir ve ne olduğunu sorduğunda Paşinyan  cevabında,  evet, 11 Ocak'ta uluslararası medyanın Karabağ'a gitmek için Azerbaycan'dan akreditasyon alacağına karar verdik ve genel olarak tüm bu konulara karışmamak daha iyidir. Minasyan, "Jonathan Lakot'un sessiz kalmaktan başka seçeneği yoktu" diye, olayla ilgili yorum yapmış.

Haberhergun