Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, İngiliz milletvekillerinin Cammu Keşmir'e ilişkin parlamentodaki açıklamalarına dikkati çekerek, bu durumun Hindistan'ın gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirtti.

Cammu Keşmir'deki durumun oldukça kötü olduğuna ve binlerce kişinin yasal süreçlere aykırı şekilde cezaevinde tutulduğuna işaret eden Kureyşi, "İngiliz milletvekillerinin Hindistan'ın işgali altındaki Cammu Keşmir'e yönelik son açıklamaları, Keşmir'in Hindistan'ın iç meselesi değil, uluslararası bir tartışma olduğunu açıkça ortaya koydu." şeklinde konuştu.

Kureyşi, Joe Biden'ın ABD Başkanlık görevini devralmasından sonra ABD Kongresinde de Keşmirliler lehine benzer bir sesin yükseltilmesini beklediğini vurgulayarak, İngiltere, ABD ve Avrupa parlamentolarından milletvekillerine Cammu Keşmir'i ziyaret etmeleri ve bölgedeki durumu bağımsız şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulundu.İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinden Milletvekili Sarah Owen, 13 Ocak'ta Keşmir meselesinin ele alındığı parlamento konuşmasında, Cammu Keşmir'deki insan hakları ihlallerine dikkati çekmiş ve hükümete bölgedeki durumu kınama çağrısında bulunmuştu.

Owen, 14 Ocak'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cammu Keşmirlilerin hakları korunana kadar mücadelesini sürdüreceğini kaydetmişti.

Biden, Netanyahu'ya üzücü haberi verdi Biden, Netanyahu'ya üzücü haberi verdi

Sarah Owen, Keşmir meselesiyle ilgili destekleri dolayısıyla İşçi Partisinden milletvekilleri Naz Şah, John Spellar ve Stephan Kinnock'a teşekkür etmişti.