Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkenin iki meclisli parlamentosunun alt meclisi olan Ulusal Meclis'te güvenoyu kazandı.


Habere göre; Han maliye bakanını seçimi muhalefet adayına kaptırdıktan sonra Çarşamba günü parlamentonun üst meclisinde güven oylaması yapmaya çağırdı.
Ulusal Meclis Başkanı Esad Qaisar, Cumartesi günü yapılan oylamanın sonuçlarını açıklayarak, başbakanın 178 oy aldığını söyledi. Bu, 342 üyeli mecliste güvenoyu kazanmak için gereken 172 oydan fazladır.


"Bunu yaparak, Sayın İmran Han, Ulusal Meclisin güvenini ve üyelerin çoğunluğunun güvenini kazandı." demiştir.

Biden, Netanyahu'ya üzücü haberi verdi Biden, Netanyahu'ya üzücü haberi verdi


Han daha sonra milletvekilleri ile görüştü ve onlara güvenleri için teşekkür etti. Televizyonda yaptığı konuşmada, bir kez daha iktidardaki “Pakistan Tehreek-e-Insaf” partisinden milletvekillerinin Senato'da gizli bir oylamayla rüşvet aldığını iddia etti.


Başbakan, ileri zamanda seçimlerde şeffaflığı sağlamak için "elektronik cihazlar" sağlayarak seçim reformlarını gerçekleştirme sözünü de verdi.
Adayının Senato'daki yenilgisine rağmen, Han'ın PTI'si 100 üyeli üst mecliste en çok üyeye sahip parti oldu.


Muhalefet grupları, Cumartesi günü Senato'da güven oylamasının Han'ın parlamentoya olan güven eksikliğini göstermeye yettiğini söyleyerek boykot çağrısında bulundu.
PTI hükümeti iddiaları yalanlayarak "siyasi sloganlar" olarak nitelendirdi ve muhalefetin Han'ın "büyük zaferi" karşısında "utançtan kaçınmak için" özel bir parlamento oturumunu boykot ettiğini söyledi.

Haberhergun