Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Özbekistan’da yatırım fırsatları konusu kapsamında 10 Nisan 2021’de çevrimiçi bir toplantı gerçekleşti. Çevrimiçi toplanın organizasyonunu iş insanı Saffet Alp Yılmaz ve İngiltere ve Türkiye’de ciddi yatırımları bulunan Hayati Küçükköylü üstlendi.

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, 10 Nisan 2021’de Özbekistan’da yatırım fırsatları konulu çevrimiçi bir toplantı düzenledi. Toplantıda Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren iş insanları bir araya geldi. Avrupa’nın farklı yerlerinde ve Türkiye’de yatırımları olan Türk iş insanları, hem Özbekistan’da faaliyetlerini genişletme hem de kardeş Özbekistanlı iş insanlarıyla ticari iş birlikleri yaparak ikili münasebetin güçlenmesine katkı sağlama isteğinde bulundu.

BAŞKONSOLOS SUNUM YAPTI

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcayev, açılış konuşmasının ardından Özbekistan’ın ticari potansiyelini ve çeşitli alanlarda mevcut yatırım fırsatları bilgisini içeren bir sunum yaptı. Başkonsolos, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirzoyev’in Türkiye ile iş birliğini artırmakla beraber bölgede Türk iş adamlarını Özbekistan’da daha çok görmek istediğini, Türk yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanması için gerekli adımların atıldığı konusunda yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay Moskova'daki terör saldırısında şok eden detay

ÖZBEKİSTAN’IN TİCARET HACMİ BÜYÜYOR

Ayrıca Başkonsolos, 2020’de 2 milyar dolar olan Özbekistan-Türkiye ticaret hacminin, iki ülkenin mevcut potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki yıllarda daha yüksek rakamlara ulaşabileceğini de söyleyerek, Türk Dünyası’nın büyüyen devi ve Doğu’nun incisi olan Özbekistan’a gitmek için hiç endişe etmemelerini de ifade etti.

“TÜRK YATIRIMCILARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

Agzamhodcayev, yatırımcı adayların kendilerini ilgilendiren, merak ettikleri soruları yanıtlayarak, bazı konularda gerekli bilgileri daha sonra hazırlayıp paylaşacağını aktardı. Başkonsolos Agzamhodcayev, toplantı sonunda, “Türk yatırımcılar için 7/24 kapımız açıktır” ifadelerini kullanarak desteğe hazır olduğunu dile getirdi. Türk yatırımcılar ise toplantıda kısa zaman içinde Özbekistan’a bir iş seyahati gerçekleştirilmesi kararını verdi.