Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj Elon Musk'tan İsrail ve İran'a dikkat çeken mesaj


Cumhuriyetteki hidrometeorolojik durumun analizi sırasında elde edilen verilere dayanarak, bitkilerin büyüdüğü ve geliştiği Nisan'dan Eylül'e kadar olan büyüme mevsimi boyunca, çoğu bölgede su miktarında güçlü bir düşüş beklendiği sonucuna varılabilir. Yetkili, Amudarya ve Syrdarya havzalarının nehirlerini söyledi.

Bakanlık temsilcisi, geçmiş yılların ortalamasına kıyasla beklenen su seviyesini açıkladı.

“Fergana Vadisi'nin güneyindeki nehirlerde yüzde 90-100, Vakhsh, Zarafshan'da - yüzde 85-95, Surkhandarya ve Narın'da - yüzde 80-90, Kaşkadarya'da - yüzde 75-85, Karadarya, Çırçık'ta ve Akhangaran - Fergana Vadisi'nin kuzeyindeki nehirlerde yüzde 70-75 - yüzde 60-70 ”dedi.

Suyunov, şu anda düşen yağış miktarı mevcut seviyede kalırsa, 2021 yazında su tedarik seviyesinin normun% 25 altında, yani 2018 seviyesine düşeceğini sözlerine ekledi. Şubat ve Mart aylarında az yağış olursa, 2008'de gözlemlendiği gibi aynı su kıtlığı meydana gelecektir.

Cumhuriyet topraklarında rezervuarlarda bir miktar su biriktirilir. Ancak rezerv hacmi şimdi önceki yıllara göre daha düşük. 10 milyar m3 sudur. 2020 yılına göre bu rezerv, yıllık ortalama rezerv hacmine göre 2,3 milyar m3 daha düşük, 1,5 milyar m3 daha düşük.

Ancak yetkili, rezerv birikiminin hala devam ettiği için sonuç çıkarmak için henüz çok erken.

Cumhuriyet Su Kaynakları Bakanlığından bir temsilci, "Dağlarda yağış ve mevsimsel kar birikimi süreci Nisan ayına kadar devam ediyor, bu nedenle 2021 büyüme mevsiminde su tüketimi için bir ön tahmin Mart ayı başında hazırlanacak" dedi. .

Bakanlık, su eksikliğinin esas olarak ülkenin güney bölgelerini etkileyeceğini vurguladı.

Haberhergun