ABD'de başkanlık yarışında kritik önemdeki Michigan eyaletini Demokrat aday Joe Biden kazandı ve 16 delegeyi hanesine yazdırmış oldu. Bu sonuçla Biden, 264 delege sayısına ulaşırken, Trump 214 delege sayısında kaldı. Demokratların başkan adayı eğer önde olduğu Nevada'yı da kazanırsa zaferini ilan etmiş olacak.

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden arasındaki çekişme artık sonlara yaklaşıyor. Büyük oranda kesinleşen sonuçlara göre şimdilik Demokrat aday Biden'ın 264, Başkan Trump'ın 214 delegesi bulunuyor. ABD Başkanı'nın kim olacağı, büyük ölçüde Nevada ve Pennsylvania gibi eyaletlerin sonuçlarına bağlı.

G7’den İran açıklaması G7’den İran açıklaması

BİDEN, MİCHİGAN EYALETİNDE GALİP GELMESİYLE 16 DELEGE DAHA KAZANDI

Michigan'daki 16 delegeyle birlikte Biden, başkanlık için gerekli 270 delegenin 264'ünü elde etti, Trump'ın delege sayısı ise 214'te kaldı.

Michigan'daki son verilere göre; Biden yüzde 49,9 oy alırken Trump 48,6 oy toplayabildi. Seçimin çekişmeli geçtiği eyalette iki aday arasında 50 bin oy farkı bulunuyor.

BİDEN BİR EYALET DAHA KAZANIRSA İPİ GÖĞÜSLÜYOR

Wisconsin'den sonra Michigan'ı kazanması Joe Biden'ı Beyaz Saray'a götürecek yolun önemli bir uğrağı olabilir. Bu aşamadan sonra Biden'ın Nevada ya da Pennsylvania'yı kazanması başkanlık yarışında ipi göğüslemesi anlamına gelecek.