Belirtildiği gibi, MUH A.Ş. yönetimi, tüm vatandaşlar için düzenli uçuşları eski haline getirmenin ve artırmanın önemini anlıyor ve bu süreci hızlandırmak için her türlü çabayı gösteriyor.

Şirket, bir dizi büyük uluslararası hava taşıyıcısı ile doğrudan görüşmeler yürütmektedir.

İki gün önce MUH A.Ş. yönetimi, Türk Hava Yolları ve Turkish Cargo yönetimi ile buluştu.

İngiltere göçmenleri Ermenistan’a gönderecek! İngiltere göçmenleri Ermenistan’a gönderecek!

Verimli görüşmeler sırasında, Türk hava yolu şirketi ile Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bişkek-Oş-İstanbul güzergahında yeni bir düzenli uçuş gerçekleştirmeye hazır olduğu konusunda anlaşmaya varıldı. Bu, vatandaşlarımıza ve güney başkentimiz misafirlerine Oş’tan İstanbul’a direk uçabilme imkanı sağlayacak.

Taraflar, 2021 yazına kadar İstanbul ve Antalya'dan Bişkek'e ek seferler açma konusunda anlaştılar. Ayrıca, Kırgızistan'a kargo trafiğini geliştirmeye hazır olma konusunda stratejik bir anlaşmaya varıldı.

Bu toplantı, MUH A.Ş. Genel Müdürü Bakıt Şarşeyev ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi arasında bir video konferans ile doğrudan görüşmelerin sonucuydu.

MUH A.Ş. yönetimi, Manas Uluslararası Havaalanında hizmet verecek yeni uçuşları gerçekleştirmek ve ortakların tüm uçuşlarını eski hale getirmesi üzerine aktif çalışmalar yürütmektedir. Manas havalimanı, yolcu uçuşlarına hizmet vermenin yanı sıra yakıt ikmali, yükleme ve boşaltma, kargo depolama ve uçakta yemek gibi ticari hizmetler de sunuyor. MUH A.Ş. havalimanlarında sağlanan tüm hizmetler hakkında detaylı bilgiler www.airport.kg web sitesinde bulunmaktadır.