Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı ülkelerini Rusya ile ilişkilerinde "kırmızı çizgiler" tanımlamaya çağırdı.

 Amerikan televizyon kanalı CBS ile yaptığı röportajda açıklamalarda bulunan Macron, Rusya Federasyonu'nun kabul edilemez davranışından sonra yaptırımların kullanılması gerektiğini açıkladı.

Macron, "Bu (yaptırımlar. - Ed. Notu) Ukrayna'dan sonra ve meydana gelen bir dizi krizden sonra yaptığımız şeydir. Ve bence Rusya ile" kırmızı çizgileri "tanımlamalıyız." Dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, yaptırımların tek başına yeterli olmayacağını açıkladı. Macron'a göre, yaptırımlar bir dizi gerekli tedbirin parçası olmalıdır.

Aynı zamanda Fransız lider, Rusya ile diyalog kurma ihtiyacına da dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müzakerelere hazır olduğuna duyduğu güveni dile getirdi.

Macron, "Silahların kontrolü açısından daha iyi olacak bir sistem istiyorsak, bugün dünyada var olan çatışmaların çoğunu istikrara kavuşturmak istiyorsak, Rusya ile açık ve dürüst bir diyaloğa ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

  15 Nisan'da ABD , Rusya'ya yeni yaptırımlar uyguladı ve Washington'daki Rus diplomatik misyonunun 10 üyesinin ihraç edildiğini duyurdu. Bunların arasında Rus özel servislerinin birkaç çalışanı var. Kısıtlamalar, Amerikan seçimlerine olası Rus müdahalesi ve hacker saldırıları tarafından motive edildi.

Donald Trump 454 milyon dolarlık cezayı ödeyebilecek mi? Donald Trump 454 milyon dolarlık cezayı ödeyebilecek mi?

  Daha sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı , Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarına cevabını açıkladı. Özellikle Rusya, sekiz Amerikalı yetkilinin ülkeye girişini yasakladı. Bunlar arasında FBI Direktörü ve ABD İç Güvenlik Bakanı da var.