Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İstişare Toplantısı, çevrimiçi olarak 10 Nisan 2021’de düzenlendi. Toplantının ana gündem maddesi, “Kırım Tatar Diasporasının Ukrayna Anayasasında millî ve coğrafî esaslara dayalı Kırım Tatar Özerkliği hakkında Anayasa Değişiklik Teklifi” oldu.

Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem! Tayvan’da 6.3 şiddetinde deprem!

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İstişare Toplantısı, Zoom üzerinden çevrimiçi olarak 10 Nisan 2021’de,  Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durum, Kırım Tatar halkını yakından ilgilendiren siyasi ve sosyal gelişmeler ele alınırken, toplantının ana gündem maddesini “Kırım Tatar Diasporasının Ukrayna Anayasasında millî ve coğrafî esaslara dayalı Kırım Tatar Özerkliği hakkında Anayasa Değişiklik Teklifi” teşkil etti.

Diaspora teklifinin daha önce Ukrayna Parlamentosuna sunulan teklifle madde madde karşılaştırılarak bir kez daha incelendiği toplantıda, Teşkilat Başkanları diaspora teklifi üzerine görüşlerini bildirdi. Toplantı sonucunda, Platforma üye tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları Diaspora teklifine desteklerini bir kez daha yineleyerek, milli ve bölgesel esaslara dayalı Kırım Tatar Özerkliği’nin gerçek anlamda tesisi için Diaspora teklifinde ısrarcı olunması ve bu teklifle ilgili çalışmaların yoğunlaştırılması yönünde fikir birliğine vardı.

İkinci gündem maddesinin “18 Mayıs Sürgününü Anma Faaliyetleri” olan toplantıda, kararlaştırılan faaliyetlerin teknik detayların tamamlanmasını müteakip kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.