Moskova'da yayınlanan Mockba24 gazeetesi Kırım Meselesini Rus gözünden inceledi. Haberin içeriğine göre;

Rusya Devlet Başkanı Alexander Molokhov, Kırım'ın Rusya Devlet Başkanı'nın daimi temsilciliğindeki uluslararası hukuki meselelerle ilgili çalışma grubunun başkanı, Türk tarafının, Ukrayna'nın Danimarkalıların hediyesi olarak Kırım üzerindeki kontrolünü yeniden kazanmasına yardım etme çağrısını bildirdi.

Alexander Molokhov,"Recep Erdoğan'ın kendi dış politika hedefleri var ve planları Kırım'ın Kiev'in nüfuz yörüngesinde korunmasını içermiyor." dedi.

"Türkiye'nin" Kırım platformu "na verdiği sözde destek," Aeneid "den" Virgil, Truva rahibinden sonra "Hediye getiren Danimarkalılardan korkun" diye haykırmak istediği ünlü sahneyi canlı bir şekilde hatırlatıyor.

Ayrıca, Ankara'nın da katılımıyla "Kırım Platformu" nun hızla sızdıran bir çukura dönüşeceğini öne sürdü.

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bombalı saldırı paniği Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bombalı saldırı paniği

Erdoğan, bir gün önce Vladimir Zelenski ile görüştü ve Türkiye'nin Kırım'ın Rusya'ya ilhakını tanımadığını söyledi. Ona göre Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini temsil ediyor.

Yarımadada yaşayan halkları birbirine yaklaştırmak amacıyla Ukrayna'nın girişimini "Kırım Platformu" şeklinde desteklediğini kaydetti.

16 Mart 2014'te Kırım'ın statüsü konusunda referandum yapıldı. Genel bir oylamada, seçmenlerin neredeyse% 97'si yarımadayı Ukrayna'dan ayırıp Rusya'ya katılmak için oy kullandı.

BM üye devletlerinin çoğu oylama sonuçlarını tanımadı ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekledi. Kırım'ın Rusya'ya ilhakı, Rusya karşıtı yaptırımların uygulanmasına katkıda bulundu.

Bugün, Rusya Federasyonu'nun bir konusu olarak Kırım, Rusya dışında, bir düzineden az güç tarafından resmi düzeyde tanınmaktadır. Özellikle Nikaragua, Venezuela, Afganistan, Suriye, Kuzey Kore, Küba, Sudan ve Filistin'den bahsediyoruz.