Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşyev’den edinilen bilgiye göre; sınır sorunu çözülene kadar malların Kırgızistan üzerinden Tacikistan'a taşınmasına izin verilmeyecek.


Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi başkanı yetkililerin Batken'deki sınır sorununu çözmek için sert önlemler almaya hazır olduklarını söyledi. “Kaçak benzin, inşaat malzemeleri ve diğer mallar artık Tacikistan'a girmeyecek. Tacikistan'a mal satmayacağız. Kazakistan ve Özbekistan üzerinden taşınmasına izin vereceğiz. Aksi takdirde sınır sorunu çözülmeyecektir. Çünkü iş ve ekonomik ilişkiler zayıflıyor. Sınır konusunu çözeceğiz ancak o zaman ekonomik ilişkiler yasa dahilinde yeniden canlanacaktır” dedi.


Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi başkanı halkı kaçakçılıkla mücadeleye yardım etmeye çağırdı. Geçen hafta kaçakçılıkla mücadele operasyonu sırasında Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi silahlı bir protesto konusunda uyarıda bulunmuştu. "Kaçakçılıkla mücadelede, bir avuç yerel grubun yararına devlet sınırını açık bırakmayacağız." dedi. Tashiev "Birileri GKNB'ye eskisi gibi itaat etmez ve direnirse, kim olursa olsun katı önlemler alacağız ve silah kullanımına başvuracağız " dedi.

ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı ABD'de büyük felaket: Gemi köprüye çarptı


Kamçhıbek Taşyev, Kırgız-Tacik sınırının çizilmesi sırasında sınır boyunca bazı vatandaşların evlerinin yıkılabileceği ve bazı ailelerin yer değiştirebileceği uyarısında bulundu. “Sınır çizgisi köyden veya bir başkasının bahçesinden geçebilir. 5-10 ev yıkılabilir. Vatandaşların bunu anlaması gerekiyor. Hükümet, yeniden yerleştirilmesi gereken ailelere yardım edecek, onları sokakta bırakmayacak ”dedi.

Haberhergun